lørdag den 16. januar 2010

Ice, ice, Baby!



Aaah! Lørdag!

Weekendens første dag (hvis man ser bort fra fredag eftermiddag/aften, som skal bruges på fyraftensøl på Godthaab Bryghus - Maria fik en "Sælstyre" og jeg en 7,1%'s "Moskusokse" - og at råbe ad folk i X-factor), hvor alt stadig er muligt og mandagens grå pligter føles så behageligt langt væk!

Vi skulle ud og se på langrends-ski.

Hvilket er svært når butikkerne er lukkede om lørdagen. Eller i hvert fald ikke har åbent når almindelige mennesker er vågne.

Så det blev en kort tur til Pissifik, Brugsens konkurrent, for at købe lidt ind til i aften, hvor Marie, der allerede har været her i 5 1/2 måned, hendes kæreste, der er på besøg, og Søren, der lige ankom igår, kommer og spiser den traditionelle grøndlandske ret "Lasanje".

De staver det sikkert på en anden måde, men det er noget med noget oksekød og tomatsauce og nogle pastaplader, og det lyder utroligt spændende...

OG det er altså ikke fordi, vi ikke har spist fisk endnu! Både noget der hedder hellefisk og noget der hedder fiskefrikadeller er der blevet til.

Hellefisk er standardfisken heroppe. Den skulle smage lækkert frossen og med lidt groft salt, fortalte en patient mig den anden dag (en slags grønlands-sushi), men vi valgte i vores naivitet at stege den. Ellers lækkert.

Og så til overskriften for denne post: Vi var nemlig lige et smut nede ved stranden og hente den anden af Grønlands eksportvarer: Is.

Ikke fra et isbjerg! (Det må man nemlig endelig ikke kalde dem der flyder ude i fjorden her ved Nuuk; de kan kun lige snige sig op i "is-skosse"-kategorien. Vil man se isbjerge er man nødt til at tage til Disko-bugten (ingen relation til 70'er-musikgenren) nord for polarcirklen. Og helst Illuliset. Og det koster en månedsløn at tage derop. Og en månedsløn at køre på hundeslæde. Og en månedsløn at overnatte. Og en månedsløn at gå en tur. Og en månedsløn at spise en is. -Det er i hvert fald indtrykket, vi har fået, efter at have forhørt os om mulighederne...)

Men vi skulle da i hvert fald have lidt is med hjem til drinks:

("You Got Served"-cover er kun med for at angive målestok. Coveret er selvfølelig tom og vi ejer ikke filmen. Vi valgte blot at transportere coveret til 64° breddegrad til situationer specifikt som denne.)

Der ER en forklaring på hvorfor denne iskump er helt gennemsigtig, men det er kun Maria der har læst den i Turen Går Til Grønland, og hun er ikke særlig god til at forklare...

Og til slut en venlig tanke til Kasper BT og hans familie. God bedring til BT Senior...


Kølige hilsener,

(Maria &) Kasper



4 kommentarer:

  1. Det var da sandelig godt å høre fra dere og vite at alt er vel og at livet er rimelig spennende og at dere arbeider og at der har fri og hygger dere. Det med den klare is vil vi gjerne høre mere om. Fine bilder. Her er det bra,men vinter. Beste hilsener Pappa.

    Hei på dere, det var hyggelig. Maria, støvlene ser fine ut med riktig god såle. Hvordan går det med strikkingen? Butikken har lagt ned men åpner et annet sted i februar. men du blir vel ikke ferdig så fort.Ha det godt, begge to og klem fra mam.

    SvarSlet
  2. Well hello!

    Nu synes jeg snart I skal smide klunset og hoppe i havet... Jeg var jo næsten mere i vand end på land. Vi snakker havet, bjergsøer og offentlige toiletter. "Jamen det var jo sommer, da du var der"... Hvad har det med noget at gøre? Det var fresh og dejligt og jeg fik noget, der lignede mellemørebetændelse.

    Bryghuset er et fantastisk sted, men desværre også et hang-around for folk med glødende antisemitiske holdninger, der sværger til babysæl-smoothies og moskus-cous-cous... Deres burger er killer! Ellers er "Værftet" et besøg værdigt!

    Håber I kan holde KNR's programmer ud og så glæder vi os til at høre om jeres tur på Store Malene ( ikke den lokale drunk, men bjerget)... Udsigten er hele turen værd!

    Tjekkin' out,
    soon to be Dr. Kiil

    SvarSlet
  3. Spennende - håper snart på mer. Bl.a. forklaringen på hvorfor isen er så klar.

    SvarSlet
  4. forklaring på hvorfor isen er så klar: klar is er smelte vann fra isbreen. Hvis is er fordi det er oksygen bobler i, og disse kan være mange tusen år gamle!!!!!

    SvarSlet