søndag den 24. januar 2010

En aktiv og begivenhetsrik helg!!

Aap (grønlands for ja), så er det helg igjen!

Og hvilken spennende helg det ble!

Fredag kveld ble vi invitert til festlig lag hos en tannlege som er utdelt "penthouse" leiligheten til bolig. Det vil si, fantastisk utsikt over Nuuk havn, og ikke minst fabelaktig utsikt til nordlys. På et tidspunkt i løpet av aftenen, var hele himmelen grønn og i bevegelse, det var virkelig fantastisk, men man skal være relativt hurtig for at få det hele med. Det har dog til nå vært umulig å få eviget det på bilde, så det må vente til en annen god gang..

I øvrigt lærte vi også i løpet av kvelden å lage is lykter, et meget dekorativt kunsthverk bestående av is (vann som har delvist frosset til i en bøtte, hvor man kakker hulle i toppen og tømmer resten av vannet ut) hvor man setter lys i mitten. Bare et tips til dere som jo til tider har det kaldere enn oss..

Lørdag morgen startet med at Kasper hentet våre nye langrennsski!! Ja, etter 28 år har jeg fått mine helt egne sprit nye langrennsski :) og disse skulle jo selvfølgelig prøves......




Ja, han ble bedre etterhvert, og skal helt sikkert bli en god ski løper en dag............

Vi fikk hvertfall, men knall og fall, gått en deilig ski tur på ca 5 km.



Legg merke til de helt nye sølvgrå støvlene....

Bl.a gikk turen langs kysten med denne utsikten til Sermitsiaq (1210moh).

Kasper oppdaget osgså at en gravemakin fra Brande hadde forvillet seg hele veien til Nuuks ski løyper, så var han ikke lenger alene om å føle seg litt malplassert i ski sporet....





Helt helge-fri hadde vi dog ikke, for om lørdagen var det Kultur natt i Nuuk, for 10. gang!! Og det skulle jo også det velkjente kultursentrum "tannklinikken" være en del av.

Så i 45 min sto vi til rådighet for publikum og fortalte glade om caries, syreskader, intraoralt kamera og annet av interresse. Kasper prøve forgjeves flere ganger å opfordre folk til at komme og få ordnet hullene sine, men de fleste hadde dårlig tid og andre gode unnskyldninger...
Kl 20.00 løp vi ut av døren, inn i en overfylt buss og til Natruinstituttet og universitetet. Her var det gratis kake og kaffe, og en deilig duft av råtten Nise (Marsvin på dansk). Som en del av et forsknings prosjekt, var det nemlig dissektion av nise, så man kunne bli klokere på den både inni og utenpå.


Vi fik sett alt fra de fine tennene,



og til de ufødte fostrenen de fant inni, meget spennende........




Der var også ufatteligt store torsk, denne er over en meter lang,

og merkelige dyphavsfisk som har lavt utviklede øyne og en lysende dings hengende foran seg for å tiltrekke byttet.

Og andre andre fisk som man er glad for lever så dybt i havet at man ikke støter på de når man bader....

Søndag var det bestilt bord på Nipisa, en av Nuuks gode restauranter. Mens man sitter der og spiser en deilig brunch og kikker ut over havet med is-skosser flytende rundt, hva ser man så??? jo, to pukkel-hvaler på sin ferd ut i av fjorden!!! det er ellers på ingen måte sesson for disse i Januar, men til ære for oss, tok de seg en liten tur!



Aap, enda en spennde helg i Grønnland.

Skjer det ellers noe på den andre siden av jorden???

1 kommentar:

  1. Damn i ser professionelle ud sådan 2 hotshot dentistoer :-)

    /Mikkel

    SvarSlet